Tablók

Üdvözlöm oldalunkon!

Ami itt található, az nem is nagyon érdekli azokat, akik még a középiskolák padjait koptatják, vagy még ennél is fiatalabbak. Ők még nem nagyon értik, miért lesz egyszer csak egyre fontosabb mindaz, amit az ÉRETTSÉGI TABLÓK jelentenek.

Ezen feladat elvégzésére Batta Titanilla és Kiss Gábor vállalkoztak.
Rövid időn belül sok tablót sikerült dokumentálni. Iskolánkban a 2001-2015 között eltelt 14 tanév alatt összesen 70 osztály végzett, így 70 tablót kellett összegyűjteni. Nem beszélve az intézményben végzett „öreg” diákokról! Sok ember az élete folyamán szorosan kötődik szülőföldjéhez, őseihez, anyanyelvéhez és az ezen értékeket őrző és ápoló iskolához. Ez a kötődés átszövi érzelmi életünket, s meghatározza annak fejlődését is. Talán mindannyian egyszerre érezzük az alma mater vonzását és távolságának nosztalgiáját. Bízom benne, hogy többünknek örömet okoz, ha egy saját fényképalbum lapozgatásával meghitt szívvel emlékezhetünk diákjainkra, volt kollégáinkra, s ezen keresztül életünk egy fontos szakaszára.

Szeretettel: Imri Erzsébet

Tabló (francia = "kép, tábla")

Csoportkép, csoportfénykép. Egyedi arcképekből összeállított társulati vagy osztálykép. "Érettségi tabló". Régen: színpadi élőkép, hatásosan beállított, mozgás nélküli jelenet. Átvitt értelemben: egy korszakról vagy jelenségről nyújtott átfogó ábrázolás irodalmi műben.Tablók ide kattintva tekinthetők meg!